Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μήπως το παράκανε η Καινούργιου;;


Με αφορμή την περιπέτεια της Νανάς..

ζήτησα απο την διατροφολόγο Ρούλα Ιωάννου να ψάξει στοιχεία για άλλες τηλεπερσόνες που καταπιέζουν τον οργανισμό τους προκειμένου να υπηρετήσουν όσο καλύτερα γίνεται την εικόνα τους.
Η διατροφολόγος εντόπισε τα λάθη της Κατερίνας Καινούργιου. Και αυτά…είναι πολλά. Τι εντόπισε; Διαβάστε..

Σε μια καθιερωμένη ‘’βόλτα’’ μου στο διαδίκτυο ψάχνοντας να βρω τι ακόμα θα σκαρφιστεί η βιομηχανία του θεάματος να προβάλει και να προωθήσει ως την τελευταία λέξη της μόδας σε σχέση με την διατροφή, βρέθηκα αντιμέτωπη με τις διάφορες δίαιτες που ακολουθούν οι επώνυμοι εγχώριοι και μη τόσο πιστά σαν να πρόκειται για κάποιο ευαγγέλιο!!
Πρόκειται για δίαιτες που συχνά ακούμε η διαβάζουμε τόσο στο διαδίκτυο, τα περιοδικά αλλά ακόμα και στην τηλεόραση συνήθως κάπου κοντά στην άνοιξη και όχι μόνο. Τέτοιου είδους δίαιτες είναι η Atkins και η δίαιτα ζωνών οι οποίες υπόσχονται γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα πράγμα που μας αρέσει καθώς έτσι θα πλασάρουμε το νέο μας μαγιό με υπερηφάνεια όταν πια φτάσει το καλοκαίρι.


Κατά κύριο λόγο πίσω από τέτοιου είδους δίαιτες βρίσκεται ένα πρόσωπο του θεάματος που τις υποστηρίζει. Ένα τέτοιο πρόσωπο το οποίο βρίσκεται στην δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια και έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί αρνητικά αλλά και θετικά σχόλια σε σχέση με την εμφάνιση του και όχι μόνο είναι και η Κατερίνα Καινούργιου.

Καθόλου άσημη και καθόλου άσχημη η ίδια μας αποδεικνύει καθημερινά πως προσέχει πολύ την εμφάνιση της. Σε συνέντευξή της έχει παραδεχτεί πως στο παρελθόν δεν ένιωθε καλά και άνετα με τα σώμα της και αποφάσισε να κάνει μια ελαφρώς πρωτεϊνική δίαιτα με στόχο να χάσει τα παραπάνω κιλά που η ίδια θεωρούσε ότι έχει. Άραγε μπήκε στην διαδικασία να σκεφτεί τι προβλήματα πιθανώς θα δημιουργήσει στον οργανισμό της με μια τέτοιου είδους δίαιτα?? Η δική μου γνώμη είναι πως όχι. Ας δούμε όμως τι γίνεται όταν τα φώτα σβήνουν και τι συμβαίνει πραγματικά στην υγεία των ατόμων αυτών.

Ανάλογα με την χρονική περίοδο και την γεωγραφία το όνομα της δίαιτας διαφέρει αλλά η ουσία παραμένει ακόμα η ίδια αποφύγετε δηλαδή οτιδήποτε έχει σχέση με κρουασάν, μακαρόνια, ρύζι και άλλα και επιλέξτε κατά κύριο λόγο κρέας, ψάρι και γαλακτοκομικά και αυγό.

Με άλλα λόγια η φιλοσοφία της πρωτεϊνικής δίαιτας είναι πως εάν κάποιος θέλει να χάσει βάρος πρέπει να ακολουθήσει μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη και με ελάχιστους ή καθόλου υδατάνθρακες. Είναι δύσκολο να την ακολουθήσει κανείς για μεγάλο χρονικό διάστημα αφού έχει περιορισμένες επιλογές τροφών και δυσκολία στα σνακ. Αυτό το διατροφικό σχήμα υπόσχεται γρήγορη απώλεια και μειωμένο αίσθημα πείνας αφού μας χορταίνει περισσότερο σε σχέση με τις άλλες δίαιτες.


Μπορεί η δίαιτα αυτή να μας χαρίζει γρήγορα αποτελέσματα στην μείωση βάρους και τόνωση της αυτοπεποίθησης μας αλλά η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της δεν έχει αποδειχθεί με μακροχρόνιες έρευνες. Ορισμένοι πιθανοί κίνδυνοι της δίαιτας αυτής είναι η αύξηση της LDL χοληστερόλης λόγω αυξημένης πρόσληψης ζωικής πρωτεΐνης άρα λίπους και χοληστερόλης, η οστεοπόρωση. Κάποιες επιπρόσθετες πιθανές παρενέργειες στην υγεία είναι η δυσκοιλιότητα λόγω μειωμένης κατανάλωσης φυτικών ινών, ο πονοκέφαλος, η δυσοσμία αναπνοής και στόματος, η διάρροια, οι μυϊκές κράμπες και η γενική αδυναμία.

Τέτοιου είδους δίαιτες πρέπει να ακολουθούνται μόνο εάν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και πάντοτε με τις οδηγίες του διαιτολόγου. Τα άκρα στην διατροφή αλλά και γενικότερα οδηγούν πάντοτε σε προβλήματα. Η καλή υγεία εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους. Καλό θα ήταν λοιπόν να ξυπνήσουμε και να ενδιαφερόμαστε περισσότερο για τον οργανισμό μας παρά για την εξωτερική μας εμφάνιση και οτιδήποτε αυτή περιλαμβάνει ρούχα, τρέσες…παπούτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι