Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Kick boxing......τώρα και οι γυναίκες


Το kickboxing προέρχεται από την Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική. Είναι μαχητικό άθλημα και περιλαμβάνει τεχνικές από τη πυγμαχία το καράτε και το ταεκβοντό. Το συγκεκριμένο άθλημα είναι διαδεδομένο σε όλο το κόσμο λόγω της πρακτικότητάς του σε άνδρες και γυναίκες. Το αγωνιστικό kickboxing χωρίζεται στο ερασιτεχνικό kickboxing, στο οποίο οι αθλητές φοράνε προστατευτικά, και στο επαγγελματικό όπου δεν επιτρέπεται η χρήση τους. Στην Ελλάδα το επαγγελματικό kickboxing εκπροσωπεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μιχάλης Ζαμπίδης, ο οποίος με τις νίκες του στο Ιαπωνέζικο και στο Αυστραλιανό Κ-1, έχει ενταχθεί ανάμεσα στους κορυφαίους kickboxers του κόσμου.
 

Όλο και πιο πολλές γυναίκες ασχολούνται με το αχητικό αυτό άθλημα γιατί κάνει καλό στην υγεία τους και τους αρέσει. Συγκεκριμένα τα οφέλη του αθλήματος αυτού είναι τα εξής:

«Απώλεια βάρους»:
Όπως και τα περισσότερα αθλήματα έτσι και αυτό οδηγεί στην απώλεια βάρους αφού ανεβάζετε τους σφυγμούς της καρδιάς με αποτέλεσμα να γίνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό σας. Καίτε θερμίδες ενώ παράλληλα δυναμώνετε τους μυς . Επιπλέον, συντελεί στην καλή λειτουργία της καρδιάς.
 
«Απομακρύνει το άγχος»:
Κατά τη διάρκεια αυτού του αθλήματος εκτονώνετε την κακή ενέργεια, χαλαρώνετε και αναπνέετε περισσότερο. Επίσης απελευθερώνει την ορμόνη ενδορφίνη που σας κάνει να αισθανόμαστε καλά, ανακουφίζοντας από τον πόνο και βοηθώντας στη μείωση της κατάθλιψης.

«Γυμνάζει το σώμα»:
Με το kickboxing γυμνάζετε όλο σας το σώμα καθώς περιέχει συνδυασμό αεροβικών κινήσεων και κινήσεων αντοχής

«Βελτιώνει την στάση του σώματος»:
Tο kickboxing θα σας βοηθήσει να «χτίσετε» τους μυς του κορμού σας, αυτούς που βρίσκονται στην κοιλιά και χαμηλά στην πλάτη.

«Αυτοάμυνα»:
Τέλος και ίσως το πιο σημαντικό για εσάς τις γυναίκες είναι ότι με αυτό το άθλημα θα αποκτήσετε αυτοάμυνα και θα νιώθετε περισσότερο ασφαλείς.
πηγή: www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι