Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Τα μελομακάρονα της μαμάς











Υλικά:
  1.  2  κούπες ελαιόλαδο
  2. 1 κούπα ζάχαρη
  3. 1/2 κούπα πορτοκάλι
  4. 1/2 κούπα κονιάκ
  5. 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν
  6. 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
  7. 1 κουταλιά τριμμένη κανέλα
  8. 1 κουταλιά γαρύφαλλο
  9. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
  10. 1/2 κούπα σιμιγδάλι
  11. 1 κιλό αλεύρι
Για το σιρόπι:
  1.  2 κούπες ζάχαρη
  2. 2 κούπες νερό 
  3. 2 κούπες μέλι
  4. 1 ξύλο κανέλας 
  5. λεμόνι 
 Τα νυχάκια στην τρίχα και ξεκινάμε...... ;)




αγνό παρθένο ελαιόλαδο

ανακατεύουμε το λαδάκι
Να και η ζαχαρούλα
το όμορφο μας μείγμα
Σε ένα μεγάλο μπολ , βάζουμε δυο κούπες ελαιόλαδο μαζί με μία κούπα ζάχαρη.Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο . Έπειτα , το κονιάκ για να δώσει γεύση και άρωμα. Ξύνουμε δυο πορτοκάλια και ρίχνουμε το ξύσμα τους. Ρίχνουμε και το σιμιγδάλι. Μετά αναμειγνύουμε το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα σε μια κούπα. Τα βάζουμε και αυτά και συνεχίζουμε.Στο τέλος προσθέτουμε το μπέικιν και έπειτα το αλεύρι. Το ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με το μίξερ και αν χρειαστεί χρησιμοποιούμε και τα χέρια μας. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για κανα δυο ωρίτσες.

Η σόδα και το πορτοκάλι ....εκρηκτικός συνδυασμός
Να το αλευράκι.....το άσπρο αλευράκι
με τα δυο χεράκια πλάθω μελομακαρονάκια



Τώρα που πέρασαν οι ώρες πλάθουμε τα μελομακάρονα με μικρό σχήμα για να μην φουσκώσουν υπερβολικά.Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς και έπειτα βάζουμε μέσα ένα ένα τα ταψιά που θα μας βγουν.


Ταυτόχρονα με το ψήσιμο των μελομακάρονων βάζουμε το σιρόπι. Για να βάλουμε σιρόπι στα μελομακάρονα πρέπει να είναι κρύο και τα μελομακάρονα ζεστά. Καλή σας όρεξη!!!!!!!!























































































































































































































































































































































4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα! Ερώτηση. Μόνο με ελαιόλαδο μπορεί να γίνει το σκηνικο? (τώρα θα μου πεις "παιδι μου κοτζαμ γαιδαρος θες na φτιάξεις μελομακάρονα?" )ΧΑΧΑΑΧ Ε λέω να προσπαθήσω τουλάχιστον!Ωραία συνταγή! Ααααα και ωραία νυχάκια! Καλή επιτχία στην προσπάθεια σου στων χώρο των blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. nai mono elaiolado 8l einai pl aplh k eukolh suntagh....sg k oiantres mageireuoun, etci ki alliws lene oti oi antres einai oi kaluteroi sef ;)....euxaristw pl!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία η συνταγή σου, εγώ βέβαια τα μελομακάρονα τα μελώνω και ζεστά και δεν τα αφήνω να ρουφήξουν πολύ γιατί μ'αρέσουν πολύ τραγανά! Αν θέλεις πέρνα μια βόλτα απο το blog μου (http://ginaikologies.blogspot.gr) που τρέχει το Χριστουγεννιάτικο givaway! Καλές γιορτές να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι