Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Τσακώθηκες με την κολλητή σου....

Ίσως δεν είμαι η κατάλληλη για αυτές τις συμβουλές γιατί βρίσκομαι στην ίδια θέση αλλά το http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=15584&subid=2&pubid=128633347 μπορεί να μας βοηθήσει....



Αυτό που πάντοτε φοβόσουν συνέβη. Τσακώθηκες με την φίλη που άλλοτε αποκαλούσες αδελφή ψυχή σου. Πάνω στον καυγά ανταλλάξατε βαριές κουβέντες που ακόμη θυμάσαι με θλίψη. Αναρωτιέσαι γιατί τα πράγματα πήραν αυτήν την τροπή ενώ δεν θυμάσαι καν την αρχική αιτία του καυγά.
Μπορούν οι σχέσεις σας να αποκατασταθούν;
Ο καιρός περνάει και συνειδητοποιείς πως σου λείπουν οι ημέρες εκείνες που πηγαίνατε μαζί για ψώνια, που κουτσομπολεύατε ασύστολα και ξεσπούσατε σε γέλια με τις γκάφες σας. Το πιθανότερο είναι πως το ίδιο αισθάνεται και η άλλοτε κολλητή σου. Διάβασε μερικές συμβουλές για να διώξεις τα σύννεφα μετά την τρικυμία…
Άφησε τον καυγά να κατακαθίσει: Απόφυγε την επικοινωνία για κάποιο χρονικό διάστημα. Αν μιλήσεις με τη φίλη σου κατευθείαν μετά τον τσακωμό τα πράγματα ίσως γίνουν χειρότερα. Πάνω στα νεύρα λέγονται πολλά. Ωστόσο μην περιμένεις πολύ καιρό να περάσει δίχως να επικοινωνήσετε. Τα άσχημα συναισθήματα θα κατακλίσουν και τις δύο σας και η κατάσταση τότε θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να διορθωθεί. Μόλις λοιπόν ηρεμήσεις ζήτα μια προσωπική συνάντηση για να λυθεί η παρεξήγηση. Εάν είσαι εσύ αυτή που ξεκίνησε τον καυγά ή ευθύνεσαι ζήτα συγγνώμη και εξήγησε με ηρεμία τι ήταν αυτό το οποίο σε ενόχλησε. Εάν πάλι η αιτία του καυγά ήταν κάτι που έκανες ανέλαβε την ευθύνη των πράξεών σου
Πάρε το χρόνο σου για να σκεφτείς: Αναρωτήσου αν σας έδεναν πράγματι δεσμοί αληθινής φιλίας. Εάν για παράδειγμα πάντοτε εσύ είσαι αυτή που προσπαθείς να αποκαταστήσετε τι σχέσεις σας ζητώντας συγγνώμη είτε ευθύνεσαι είτε όχι να γνωρίζεις ότι τα πράγματα δεν θα αλλάξουν. Πιθανότατα η φίλη σου είναι πολύ εγωίστρια και η φιλία σας μονόπλευρη.
Αναλογίσου τι έκανες και ποια είναι η πραγματική αιτία του καυγά: Όντας συναισθηματικά φορτισμένη ίσως εξέλαβες κάποια πράγματα λανθασμένα, ιδιαίτερα αν ο καυγάς έγινε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, facebook ή sms. Στον γραπτό λόγο δεν έχεις πάντα τη δυνατότητα να καταλαβαίνεις το ύφος του συνομιλητή σου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Ένας καλός τρόπος είναι είναι να διαβάσεις από την αρχή όλα τα αποθηκευμένα μηνύματα.
Μην φέρεσαι εγωιστικά: Δεν είναι κακό να εκφράσεις τα συναισθήματά σου και να δείξεις το πόσο πραγματικά λυπάσαι. Η ειλικρίνεια είναι το πρώτο βήμα για την επανασύνδεση.
Προσπάθησε να μην είσαι πολύ σκληρή με τον εαυτό σου: Μην παίρνεις όλη την ευθύνη για τη διαφωνία. Να θυμάσαι πάντοτε ότι σε έναν καυγά ευθύνονται και οι δύο πλευρές.
Βρίσκεις συνεχώς… τοίχο;
Πολλάκις προσπάθησες να αποκαταστήσεις τις σχέσεις σας αλλά βρήκες… τοίχο. Αν η προσπάθειά σου για επαφή μετά την τρικυμία είχε αρνητική απόκριση τότε τήρησε στάση αναμονής μερικών ημερών. Ίσως η φίλη σου το ξανασκεφτεί και κάνει η ίδια το βήμα της επανασύνδεσης αυτή τη φορά. Αν όχι προσπάθησε ξανά δείχνοντας πόσο σημαντική είναι για εσένα η φιλία της. Εάν σε σέβεται και σε αγαπά θα ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμά σου. Διαφορετικά, προσπάθησε να αποδεχτείς το γεγονός και να πορευτείς δίχως αυτή τη φιλία.
Το να χάνεις ένα φίλο είναι πραγματικά δύσκολο και επώδυνο αλλά θυμήσου επίσης ότι υπάρχουν τόσοι άλλοι άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τη φιλία σου και ίσως θα έπρεπε να τους δώσεις μια ευκαιρία. Όσο κι αν έχεις πληγωθεί από φίλες, μη χάσεις την εμπιστοσύνη σου στους ανθρώπους.
Σε κάθε περίπτωση πάντως μην απογοητεύεσαι, μερικές φορές η αποκατάσταση των φιλικών σχέσεων παίρνει εβδομάδες ενώ η πρώτη επαφή μετά από καιρό γίνεται σε κλίμα αμηχανίας.
Δε θέλει να σε βλέπει στα μάτια της;
Εάν οι λόγοι της διαφωνίας ήταν σοβαροί και οι πράξεις σου πλήγωσαν την φίλη σου και την απογοήτευσαν σε βαθμό που να αισθάνεται προδοσία τα πράγματα δύσκολα θα διορθωθούν.
Αν για παράδειγμα κοιμήθηκες με τον αγαπημένο της, ακόμη και αν μετάνιωσες πραγματικά γι αυτό, το πιο πιθανό είναι η άλλοτε κολλητή σου να μη θέλει καν να σε δει μπροστά της και με το δίκιο της.
Εάν δεχτεί να σε δει και να λάβει εξηγήσεις μην κάνεις το λάθος να την κατηγορήσεις για τις δικές σου πράξεις. Το να της λες για παράδειγμα πως γνώριζες ότι δεν ήταν ερωτευμένη ή πως και η ίδια είχε απατήσει τον σύντροφό της στο παρελθόν δεν σου δίνει ελαφρυντικά ενώ πυροδοτεί ξανά τον καυγά.
Να θυμάσαι…
Είναι δύσκολο να βρεις αληθινούς φίλους αλλά ακόμη πιο δύσκολο αποδεικνύεται το να μπορέσεις να τους κρατήσεις.
Θα συναντήσεις πολλούς ανθρώπους στη ζωή σου, ελάχιστοι όμως από αυτούς είναι ειλικρινείς και με αγαθά συναισθήματα. Αν τους βρεις προσπάθησε να τους κρατήσεις στη ζωή σου και μην αφήνεις τον εγωισμό να σας χωρίσει.
δικη μου συμβουλή: ίσως δεν φταίει μόνο η μία αλλά και οι δυο :( 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι