Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΣουλεΪμάν ο Μεγαλοπρεπής το τελευταίο επεισόδιο


Η Χατιτζε συναντά στο σπίτι που της έγραφαν στο γραμμα, τη Νιγκιαρ. Θυμάται ότι κάποτε είχε βρει την εσάρπα της, στο δωμάτιο τους και καταλαβαίνει ότι είναι η γυναίκα με την οποία  την απατά ο Ιμπραήμ  Λέει στη Νιγκιαρ ότι πήρε ένα γραμμα που της έγραφε να έρθει σε αυτό το σπίτι για να δει την γυναίκα με την οποία έχει σχέση ο Ιμπραήμ .. και την ρωτά αν το παιδί που περιμένει  είναι του Ιμπραήμ  Η Νιγκιαρ αρνείται τα πάντα και λέει ότι το παιδί είναι του Ματρακσι. Η Χατιτζε δε την πιστεύει  γιατί θυμάται ότι χώρισαν επειδή δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί. Η Μαχιντεβραν διαπιστώνει ότι οι εργασίες ανακαίνισης στο δωμάτιο της Βαλιδε σταμάτησαν με εντολή της Γκιουλφεμ και η Γκιουλφεμ της λέει ότι ήταν εντολή του Σουλτάνου  Όταν το μαθαίνει η Μαχιντεβραν , εισβάλει στο δωμάτιο της Χιουρεμ και την κατηγορεί ότι ξεγέλασε τον Σουλτάνο με τα δάκρυα της και η Χιουρεμ της απαντά γελώντας ειρωνικά.... ''αν μπορούσαν να συμβούν πράγματα με τα δάκρυα  τότε κι'εσυ θα είχες πολλά παιδιά''...

Ο Σουλτάνος συναντά τους πρίγκιπες του στον κήπο και ακούει τον Μουσταφά να τους λέει ότι πιθανόν να χρειαστεί να γυρίσει συντομότερα από την Μανισσα, για να αναλάβει τον θρόνο  Προπονείται με τον Μουσταφά στο ματρακ και τον χτυπάει δυνατά, κάτι που τρομάζει και τον ίδιο  Τον αγκαλιάζει , και παρακαλεί τον Θεό , να μην του έχει γραμμένο στη μοίρα του, να λερώσει τα χέρια του, με αίμα των παιδιών του. Η Χατιτζε λέει στην αδερφή της Μπευχαν, ότι την απάτησε ο Ιμπραήμ με τη Νιγκιαρ και η Νιγκιαρ επιμένει ότι το παιδί είναι του Ματρακσι και πως αν και χώρισαν, είχαν συναντηθεί ξανά μαζί και πως όλα αυτά που έγραφε το γραμμα, μάλλον είναι σχέδιο της Χιουρεμ.

Ο Ιμπραήμ πιστεύοντας ότι βρήκε τα ίχνη του ανθρώπου που ονομάζουν ''Αυτού εξοχότης'' συλλαμβάνει τον γιο του Πιρι πασά  πρώην Βεζίρη. Αυτός θέλοντας να πεθάνει με τιμή  του λέει ότι αυτός φταίει που ο πατέρας του έχασε το αξίωμα του και αυτοκτονεί. Ο άνθρωπος που όλοι αποκαλούν ''Αυτού Εξοχότης ' είναι ο Ισκεντερ Τσελεπη, ο οποίος προσπαθεί να φέρει αναστάτωση στο παλάτι και πιέζει την Ρακελ να απαιτήσει την επιστροφή του δανείου από την Μαχιντεβραν. O Ιμπραήμ πιστεύοντας ότι γλίτωσε από έναν εχθρό, ανακοινώνει στον Σουλτάνο τον θάνατο του. Η Χιουρεμ λέει στον Σιουμπουλ ότι πρέπει να απαλλαγούν από την Μαχιντεβραν και όταν ο Σουμπουλ της λέει ότι φοβάται μήπως ο Ιμπραήμ πασάς, σταθεί εμπόδιο στο σχέδιο τους, η Χιουρεμ του λέει...''αστον αυτόν σ'εμενα''.

Όταν τον συναντά η Χιουρεμ του λέει οτι ξέρει πως ήταν δικό του σχέδιο να μην παει η Μαχιντεβραν στη Μανισα και τον ρωτά αν το επόμενο σχέδιο του είναι να ανεβάσει τον Μουσταφα στον θρόνο. Η Μαχιντεβραν στέλνει την Φιντεν στη Μανισα για υπεύθυνη στο σαραυ που θα μένει ο Μουσταφά και κρατά την Φατμα κοντά της. Η Μαχιντεβραν αποχαιρετά τον Μουσταφά λέγοντας του ότι κάποια μέρα θα επιστρέψει στο παλάτι, ως ο νόμιμος Σουλτάνος. Ο Ιμπραήμ λέει στη Χατιτζε ότι κατάφερε να απαλλαγεί από τον εχθρό του και τώρα θα ζήσουν ήρεμοι και η Χατιτζε του απαντά ότι αυτό θέλει και η ίδια... ηρεμία...

Η Χατιτζε βλέπει όνειρο ότι γεννάει η Νιγκιάρ και ότι παραδίδει το μωρό στον Ιμπραήμ λέγοντας του ότι είναι ο γιος του. Η Μαχιντεβραν ζητά την βοήθεια του Ιμπραήμ λεγοντας του ότι μετά από την συμβουλη του Ισκεντερ Τσελεπη ζήτησε δάνειο και τώρα δυσκολεύεται να το πληρώσει. Ο Ιμπραήμ έξω φρενών της επισημαίνει ούτι , αλίμονο της αν το μάθει η Χιουρεμ και το πει στον Σουλτάνο. Η Χατιτζε καλεί τον Ματρακσι και τον ρωτά αν το παιδί που περιμένει η Νιγκιαρ είναι του Ιμπραήμ και αυτός της λέει πως είναι δικό του και δεν είπε τίποτα, γιατί του το ζήτησε η Νιγκιαρ.

O Ιμπραήμ ενημερώνει τον Σουλτάνο, οτι ο Γκριτι εκτελέστηκε, επειδή ευθυνόταν για τον θάνατο ενός ιερωμένου. Αποχαιρετούν τον Μουσταφά και η Χατιτζε ζητά να μιλήσει με την Χιουρεμ. Την κατηγορεί ότι αυτή έστειλε το γραμμα και η Χιουρεμ το παραδέχεται λέγοντας της πως δεν είχε άλλο τρόπο , για να της πει αυτά που έμαθε. Όταν της λέει η Χατιτζε  ότι ο Ματρακσι  είπε ότι είναι δικό του το παιδί, η Χιουρεμ της λέει ότι ο Ματρακσι  είναι το δεξί χέρι του Ιμπραήμ, να μην περιμένει να πει κάτι άλλο και της εμφανίζει την Γκιουλσαχ. Η Χατιτζε  ξαφνιάζεται γιατί την θεωρεί νεκρή και η γκιουλσαχ της λέει ότι ο Ιμπραήμ πασάς προσπάθησε να την σκοτώσει, επειδή άκουσε τη συζήτηση του με τη Νιγκιαρ. Ο Ιμπραήμ αποχαιρετά τον Μουσταφά λέγοντας του να προσέξει τα τρία θηρία που υπάρχουν στη ζωή ενός ηγέτη. Η χελώνα, το λιοντάρι και ο λύκος. Η χελώνα είναι η φιλοδοξία, απληστία... το λιοντάρι είναι η δύναμη και ο λύκος η ευλογιά !!!!

Ο Ματρακσι  λέει στον Ιμπραήμ ότι τον κάλεσε η Χατιτζε και τον ρωτούσε για το παιδί της Νιγκιαρ και ότι της είπε πως είναι δικό του. Η εβραια  Ράκελ ζητάει τα λεφτά που δανείου από την Μαχιντεβραν και η Μαχιντεβραν την διώχνει. Η Γιουλφεμ την συναντά και μαθαίνει ότι η Μαχιντεβραν  πήρε δάνειο. Η Χιουρεμ εμφανίζει την Γκιουλσαχ στον Ιμπραήμ και του λέει ότι η Χατιτζε θα τον χωρίσει τώρα που έμαθε για τη Νιγκιαρ και ο Ιμπραήμ  απαντά ότι δεν μπορεί να μπει κανείς ανάμεσα στη Χατιτζε και αυτόν. Τότε η Χιουρεμ του λέει να το πάρει απόφαση ότι όλα τελειώσαν πια γι'αυτον. Η Γκιουλφέμ  λέει στην Μαχιντεβραν  ότι θα το πει στον Σουλτάνο , αλλά καθώς πηγαίνει σε αυτόν, δέχεται επίθεση και η παλλακίδα που της επιτίθεται της λέει να πάψει να φοβερίζει την Μαχιντεβραν.

Ο Ιμπραήμ μετά την επίθεση της Χατιτζε, παραδέχεται ότι το παιδί της Νικιαρ είναι δικό του , ότι είχε χάσει τον εαυτό του κάποια στιγμή αλλά αυτήν αγαπάει και η Χατιτζε  αφού του λέει ότι τίποτα δεν δικαιολογεί την απιστία του , του ζητά να φύγει. Ο Σουλτάνος μαθαίνει για την επίθεση στη Γκιουλφεμ και για την ανάμειξη της Μαχιντεβραν και αποφασίζει να της πάρει τον έλεγχο του χαρεμιού. Συναντώντας τον Ιμπραήμ, η Μαχιντεβραν του λέει ότι η Χιουρεμ της έστησε παγιδα και του ζητά να την βοηθήσει. Ο Ιμπραήμ της λέει να σιωπήσει και ότι δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με αυτά, έχει κουραστεί. Όταν συναντά τον Σουλτάνο , αυτός θυμωμένος του λέει ότι αυτός φταίει που κράτησε την Μαχιντεβραν και δε την έστειλε στη Μανισα και το ότι είναι ακόμα ζωντανή το οφείλει στον Μουσταφά. Παρατηρώντας ότι ο Ιμπραήμ δεν είναι καλά του λέει ότι το σώμα του είναι εκεί αλλά το μυαλό του αλλού. Να προσέξει γιατί, το πρόβλημα που τον βασανίζει, μπορεί και να τον σκοτώσει.

Η Μαχιντεβραν βλέποντας την Χιουρεμ της λέει ότι αυτή τα έκανε όλα. Η Χιουρεμ το αρνείται και της λέει ότι καιρός είναι, να πάει να ησυχάσει στην Μανισα. Η Μαχιντεβραν απαντά ότι θα την βοηθήσει ο Ιμπραήμ και η Χιουρεμ της απαντά να μην βασίζεται πάνω του, γιατί έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα αυτός. Όταν τον βλέπει του θυμίζει την φράση που της είπε κάποτε όταν του είπε ότι αυτή θα νικήσει και του την επιστρέφει. ''Μεγάλη μπουκιά βαλέ, μεγάλο λόγο μην πεις''. Ο Ιμπραήμ της απαντά ότι είναι νωρίς να χαίρεται. Ο Ματρακσι τον ρωτά τι θα γίνει τώρα και ο Ιμπραήμ του απαντά ότι η Χατιτζε θα τον συγχωρήσει, η Χιουρεμ τον προβληματίζει  Η Χατιτζε καθησυχάζει τη Νιγκιαρ να μην φοβάται, ότι δεν θα της κάνει κακό.

Η Χιουρεμ πάει στον Σουλεϊμάν και της ανακοινώνει ότι από τώρα και στο εξής το χαρέμι είναι δικό της, αυτή θα είναι η κυρίαρχη. Η Χατιτζε ανακοινώνει στον Ιμπραήμ, ότι τον χωρίζει και η Χιουρεμ γίνεται η Σουλτάνα όλων!

7 σχόλια:

  1. ειναι το 2ο επεισοδιο κατα το τελος αφτο οχι το τελευταιο τελιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bασικά είναι μια σούμα από τα τελευταία επεισόδια...Γιατί μετά τα είδα και πράγματι είναι λίγα επεισόδια πριν το τέλος!!!!!

      Διαγραφή
  2. rgo den ta pisteuo auta an de do kati den to pisteuw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. pou to vrisko to teleuteo episodio na to do

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πως αν γράψεις στο google επεισοδιο τελευταίο free download πως καπου θα το βρεις και θα μπορέρεις να το κατεβάσεις, η αλλιώς πιστεύω στο youtube

      Διαγραφή
  4. Καντε αναζητηση στο γιου τιουμπ (σουλειμαν ο μεγαλοπρεπης η αληθηνη ιστορισ) και διαβαστε για την σχεση σουλειμαν και ιμπραημ και πως τελειωνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι