Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Τα καλύτερα χτενίσματα/κουρέματα για κάθε ηλικία!



Μακριά και φιλαριστά

Τα φιλαριστά μαλλιά με πολλά Layers δίνουν πολύ όγκο και σέξυ διάθεση.Ζητήστε για μήκος μαλλιών μέχρι το στήθος με λίγα layers μόνο στα άκρα για αυτό το beachy look- ειδικά αν έχετε φυσικες μπούκλες όπως η Lawrence δίπλα.Αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά και ίσια τότε κάνετε layers κάτω απο το πηγούνι για να δημιουγήσετε όγκο.

 Razored Lob( ή αλλιως μακρύ bob-καρέ)

Αυτο το χτένισμα ταιριαζει σε όλες μας.Προτείνουμε μήκος  που ίσα να ακουμπάει τον ώμο με απαλά άκρα κομμένα με razor-ξυράφι δηλαδή.

 Μεσαίου μήκους layers με έντονες αφέλειες στο πλάι

Το κλειδί εδω είναι η περίμετρος και τα εσωτερικά layers.Αφήστε το πάνω τμήμα των μαλλιών μακρύ και αυτό απο κάτω λίγο πιο κοντόΑυτό είναι το μυστικό για τηνδημιουργία εσωτερικών layers που δινουν κίνηση και όγκο και έιναι ιδανικα για κάποια της οποίας τα μαλλιά δεν έχουν καθόλου όγκο. 

 Μακριά μαλλιά χωρίς καθόλου layers

Επειδή λέιπουν τα layers ,ειδικά μπροστά στο πρόσωπο, το πρόσωπο φαίνεται πιο "ανοιχτό" και είναι το ιδανικό κούρεμα για κάθε σχήμα προσώπου.Αν έχετε ευρεία μάγουλα και απαλαχωρίς γωνίες χαρακτηριστικά, τα μαλλιά που φτάνουν κάτω από τους ώμους μπορεί να επιμηκύνουν το σχήμα του προσώπου σας και να κρύψουν την στρογγυλάδα. Ζητήστε για ελάχιστα layers  όχι έντονα όμωςΜπορείτε να επιλέξετε είτε χωρίστρα στην μέση είτε αφέλειες στο πλάι. Απλά να γνωρίζετε ότι δεν ταιριάζει σε κάθε υφή μαλλιών γιατι οι γυναίκες με πολύ παχιά ή σγουρά μαλλιά  θα πρέπει να δοκιμάσουν ένα φιλαριστό χτενισμαΚαι εκείνες με τα πολύ λεία και ίσια μαλλιάδιατρέχουν τον κίνδυνο του να χάσουν όγκο.

Απαλό pixie

Για νεανικό look αφήστε το πάνω μέρος των μαλλιών πιο μακρύ με απαλές γωνίες γύρω απο τα αυτιά και προς τα πίσω. Και αν έχετε έξτρα ροκ διάθεση ξυρίστε το πλαί των μαλλιών σας όπως η Miley δίπλα.





30s:

 Απαλό pixie

Ζητήστε για layers που να μην φαίνονται και μην κάνετε τις πλευρες να φαίνονται πολύ "φουσκωμένες".

 Μακριά layers με απαλές αφέλειες

Οι αφέλειες πλαισιώνουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας.Οι γυναίκες με στρογγυλά πρόσωπα μπορούν να επιλέξουν αφέλειες εντελώς ευθείες ενώ άλλες να επιλέξουν αφέλειες που στις γωνίες-άκρες κάνουν γωνία.Μακριά κάτω απο τον ώμο layers είναι ένα τέλειο συμπλήρωμα.

 Σταδιακό Bob

Πιο κοντό πίσω και με μια απαλή γωνία μπροστά θα δώσει όγκο και θα ενισχύσει την φυσικη υφη των μαλλιών σας.

 Απότομο Bob

Ενα μήκος μέχρι την κλείδα είναι το επιθυμητο.Για τα άτομα με στρογγυλό ή σχήμα καρδιάςπρόσωπο ζητήστε για bob με όλα τα μαλλιά στο ίδιο μήκος με απότομα άκραΕάν το πρόσωπό σας είναι οβάλ ή τετράγωνο, ζητήστεμερικά layers που να πλαισιώνουν όμορφα το πρόσωπο για να δώσετε διάσταση και να τονίσετε τα ζυγωματικά σας. Οσες έχουνχοντρή,παχιά τρίχα, πρέπει επίσης να ζητήσουν απο τον κομμωτη να τους μειώσει λίγο το πάχος για να εξαλέιψετε τον πολύ όγκο.



 Σγουρα,Απαλά layers Μεσαίου μήκους

Ταιριάζει σε όλα τα σχήματα και σε όλες τις υφες.Με την φυσική σας χωρίστρα ζητήστε για layers που ξεκινούν στο πηγούνι.



Bob με layers


Κλασσικό χτενισμα που ταιριάζει σε όλες μας.Απλά αυτές με στρογγυλά πρόσωπα πρέπει να επιλέξουν μια πιο μακριά εκδοχή και αυτές με σγουρά μαλλιά μπορεί να χρειαστούν πιο πολλά layers.Bob μέχρι το πηγούνι ταιριάζει ιδιαίτερα σε μικρά και γωνιακά σχήματα προσώπου.Και αν θέλετε κατι πιο εντυπωσιακό κάντε layers πιο κοντά πίσω και πιο μακριά μπροστά.

 Μακριά και ίσια

Ισια, με πολλά layers μπροστά που πλαισιώνουν το προσώπο,πιο μακριά πίσω και απότομες γωνίες.Να θυμάστε ποτέ να μην χρησιμοποιήτε ξυράφι-razor στα άκρα γιατί μπορεί τα μαλλιά  που είναι πολύ λεπτά στα άκρα να μην φαίνονται υγιή και μην κάνετε τα layers πολύ κάτω-μακριά.

 Μήκος μέχρι τον ώμο με απαλά, μακριά layers
 Μακρύ σπαστο μαλλί  με layers μπροστά
 Κοντό

Σκεφτείτε αν θα ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας και στην υφή των μαλλιών σας .Για παράδειγμα αν έχετε μεγάλη μύτη μπορεί  να μην σας αρέσει η προσοχή που της δίνει το κοντό αλλα απο την άλλη μπορεί να κάνει τα ζυγωματικά πιο έντονα ή αν έχετε σγουρά μαλλιά μπορεί να μην μπορείτε να κάνετε styling. 

 Μακρύ Bob με στρογγυλές αφέλειες





Κοντό και άγριο με κοντή,σχεδόν ανύπαρκτη αφέλεια στο πλάι


Ταιριάζει σε όλες τις υφές μαλλιών αλλά όχι σε όλα τα σχήματα προσωπου.

 Bob

Ζητηστε για απότομα άκρα κομμένα με ξυραφι και όχι ψαλίδι γιατί δίνει πιο απαλο αποτέλεσμα. 


 Μακριά

Αν έχετε λεπτη ή κανονική τρίχα ζητήστε γιαlayers από την κλείδα και προς τα κάτωμεαπότομα άκραΑν τα μαλλιά σας είναι παχιά, προσθέτοντας μαλακά layers ακριβώς κάτω από το πίσω μέρος των μαλλιών σας (με ψαλίδι, όχιξυράφι), θα τα κάνει πιο αραιά αρκετά ώστε ναμπορείτε κάνετε απότομα άκραΚομψαενιαίαάκρα είναι τέλεια αν αντιμετωπίζετεοποιαδήποτε αραίωση στο πανω μέρος του κεφαλιου( crown): Κρατήστε το πίσω μέρος λείοκαι προσθέστε περισσότερα layers στο μέτωπο για να δημιουργήσετε  όγκο γύρω από το πρόσωπό σας και να απομακρύνετε την προσοχή απο το crown.Είναι λάθος το να κάνετε πιο πολλά layers πίσω για να κρύψετε την αραίωση.


Lob μέχρι την κλείδα με πολλά ανόμοια layers(προσέξτε αν έχετε πολύ λεπτή τρίχα) με απαλές μπούκλες




Messy Lob με αφέλεια στο πλάι


Ζητήστε για μήκος λίγο πιο πάνω απο τους ώμους με μακριά messy layers στις πλευρές και πίσω.

 Μακριά με layers

Αν έχετε λεπτή τρίχα μπορείτε να κόψετε και αφέλειες για να κάνετε πιο απαλά τα χαρακτηριστικά σας χωρίς πολλές γωνίες.

 Bob με layers

Ζητήστε για μήκος λίγο πιο κάτω απο το σαγονισας και προσθέστε μερικά ανόμοια layers για όγκο. Αν έχετε στρογγυλο πρόσωπο θα πρέπει να έχετε τα layers λίγο πιο μακριά.

 Pixie

Λίγο πιο μακρύ γυρω απο τα αυτιά και κοντό στο μέτωπο.Χρησιμοποιήστε razor για να δώσετε κίνηση και υφή. 

 Μεσαίου μήκους με μεγάλη αφέλεια στο πλάι

Ζητηστε για μήκος μέχρι την κλείδα με απαλά layers μόνο στα άκρα.




 Απαλές αφέλειες, όχι πολυ απότομες και "βαριές"

Ζητήστε για μήκος μέχρι την κλείδα με λίγα μακριά layers παντού για όγκο.

 Bob με μακριά layers και αφέλειες στο πλάι που ακουμπουν στα μαγουλα
 Shag

Ιδιο μήκος παντού με λίγο πιο μακρύ πίσω. 

 Messy pixie ( λίγο πιο μακρυ απο το κλασσικό pixie)

Ιδανικό για γκρι μαλλιά με υφή. Χρησιμοποιήστε λίγο κερί για Messy αποτέλεσμα.

Μακριά και με Layers

Για μεσαία ή πυκνά μαλλιά (δεν ταιριάζει σε μαλλιά πολύ λεπτα), ξεκινήστε με layers που πλαισιώνουν το πρόσωπο και που κλιμακώνονται απο κοντά σε μακριά.Τα κοντά  
θα πρέπει να ακουμπούν την κορυφή τωνζυγωματικών σαςΠροσθέστε άφθονα layers παντού για όγκοαφήνοντας αρκετό μήκος στο κάτω μέρος για να φτάσουν τα μαλλιά σας μέχρι την κλείδα.

8 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!!! τα αποτελεσματα της Χριστουγεννιάτικης Ανταλλαγής Δώρων έχουν αναρτηθεί εδώ: http://fairyknitting.blogspot.gr/2013/11/2013.html

    Σας ευχαριστω όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....Καλημερα κοριτσι..χαιρομαι που θα παρεις το Δωρακι απο τον διαγωνισμο του -FairyKnitting για την ανταλαγη δωρων..ειμαι απο το scrapmaria..το μαιλ μου ειναι..mlefkopoulou@yahoo.com..γραψε μου και τα λεμε απο κει..χαρουμενη βδομαδα..σε φιλω..Μαρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟοΟ άργησα λίγο Μαρία,ελπίζω να με συγχωρέσεις,περιμένω με ανυπομονησία την ανταλλαγή.Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Πάρα πολύ ωραία είναι όλα! Δεν ξέρω ποιο να διαλέξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι